seslivatan Sevgiler Gününü’zü Kutluyor…

Seslivatan sitemizn siz değerli kullanıcıları bugün 14 şubat Sevgililer Günü tüm seslivatan ailesine kutlu olsun.Bir ömür  boyu sevginiz daim olsun…Peki bu sevgiler günü nedir neden kutlanıyor  seslivatan olarak sevgililer günümn tarihçesini  sizlerle paylaştık .Sevgililer Günü tarihçesi neymiş öğrenelim….

Sevgililer Günü‘nün başlangıç tarihi eski Roma İmparatorluğu zamanına uzanıyor. Eski Roma’da 14 Şubat günü bütün Roma halkı için önemli bir gündü. Çünkü bu günde Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno’ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu. Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu.

Bu bayram, halkın genç nüfusu için büyük önem taşıyordu. Bunun nedeni ise yaşantıları kesin kurallar ile sınırlandırılmış, bunun doğal sonucu olarak bir birliktelik yaşama şansı olmayan bu gençler, sadece bu bayram süresince bile olsa birbirlerinin partneri oluyorlardı.

Hangi genç bayanın hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir gelenek olan ve Lupercalia Bayramı’nın arife günü yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu. Romalı genç kızlar, isimlerini küçük kağıt parçalarının üzerine yazıp bir kavanoza koyuyorlardı. Erkekler ise kavanozdan bu kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı. Bu birliktelikler birbirine aşık olan çiftler için bayram süresinin dışına taşıp genellikle evlilikle sonlanıyordu.

İmparator 2. Claudius, Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem, ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı.

Aziz Valentine de Claudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudius’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak İmparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat’ında Hıristiyan şehitliğine gömüldü.

Aynı zamanlarda Roma’daki putperestler, şubat ayı içinde kutlanan Lupercalia Bayramı’nı kendi putperest tanrıları için kutluyorlardı. Bayram öncesi yapılan geleneksel çekilişi ise seromoniye bağlı kalarak kendileri için uygulamaya başladılar.

Hıristiyan Kilisesi’nin ilk kurulduğu yıllarda hizmet veren papazlar, bu törenlerin, özellikle de evlenmemiş gençlerin putperestler ile birlikte anılmasından rahatsız oldukları için bir çözüm buldular. Bu gençlerin isimlerinin azizlerle birlikte anılmasını istedikleri için Lupercalia Bayramı’nın başladığı günü Aziz Valentine Günü olarak kutlamaya başladılar. O gün bugündür her yılın 14 Şubat’ı “Sevgililer Günü” olarak kutlanmaya devam ediyor ve yeryüzünde kadın ve erkek beraber olduğu sürece de kutlanmaya devam edecek gibi.

 

Ekleyen: tepki


YorumLar
  1. _nedense_
    14 Şubat 2012

    paylaştıkça çoğalan tek şey sevgidir …sevginizi paylaşın arkadaşlar …

    Cevap Verin
  2. qizLi_öZne
    14 Şubat 2012

    bnede kutLarım vatan aiLEsinn SewqiLiLeR qünnü

    Cevap Verin
  3. DiLaY
    14 Şubat 2012

    sitede sevgilisi olmayanlara bizde çekiliş yapalım. kimin şansına kim çıkarsa onla beraber olur. tıpkı romalılar gibi (:

    Cevap Verin
  4. semih
    14 Şubat 2012

    Seslivatan her zaman ki bizleri unutmadı bu jestine tesekkür ederiz.Sevgililer günümüz ailecek kutlu olsunn .. tesekkürler sesli vatan seni seviyıruzzz………….

    Cevap Verin
  5. _nedense_
    14 Şubat 2012

    dilayım senin şansına ben çıakyım kuzum =))

    Cevap Verin
  6. İLLA
    14 Şubat 2012

    Seslivatan&Seslimekan Ailesi Tüm Sevgililerin Sevgililer Gününü kutlar,Bir ömür Boyu Mutlu Beraberlikler Dileriz..
    ***Seviyorsanız,söyleyin!
    ***Kırıysanız af dileyin!
    ***Özlediyseniz dostlarınızla,
    Seslivatan ailesine buluşun………….!!!!

    Cevap Verin
  7. KuTSaLVeLET
    14 Şubat 2012

    SAVAşMAyın SEvişim Bu sEVgililer Gunnde DEmr AganIn :D SİTEsinDe EyLEnin DErim:D

    Cevap Verin
Yorum aşşağıda »
Adınız
Email Adresi
Yorumunuz
Resminizin yanda görünmesini istiyormusunuz?
Gravatara girin ücretsiz resiminizi yükleyin yorumlarda gözüksün!(yeni pencere)